Home Politic Ce nu stiai despre sarbatoarea Centenarului Marii Uniri din 1 decembrie 2018

Ce nu stiai despre sarbatoarea Centenarului Marii Uniri din 1 decembrie 2018

Stiai ca am sarbatorit 100 de ani de la marea unire… dar asta doar daca te afli printre cei 25% care stiu ce intampla in Romania. Oricum, noi o sa te tratam ca si cum ai face parte din acest grup privilegiat si iti vom impartasi 7  lucruri pe care cel mai probabil nu le stiai despre ziua de 1 decembrie 2018.

1.Cativa domni au decis sa duca protestul la un alt nivel si nu doar ca au intors spatele jandarnilor, dar, dupa un chicotit scurt, si-au scapat si steguletele pe jos, s-au aplecat dupa ele si le-a luat o vesnicie sa le ridice din zapada. Era cat pe ce sa fie ridicati si aruncati in duba pentru profanarea drapelului, norocul lor ca foloseau steaguri multicolore, de genul curcubeului, si nu tricolor.

2.Unul dintre domni s-a aratat consternat, insa, ca aplecat in van. „Mai bine ma aplec dupa sapun, ca macar acolo nu ma aplec degeaba”.

3.Un alt domn, care nu facea paste din grup, s-a plans ca unii dintre cei care arboreaza steagul multicolor, gen curcubeu, perpetueaza mitul ca fratii lor se apleaca oricand si oriunde, ceea ce cu siguranta nu e adevarat.

4.Parada de la Alba Iulia a fost data peste cap in ciuda antrenamentului acerb de care au avut parte soldatii in zilele premergatoare marelui eveniment. Cauza? Cativa dintre acestia au adormit dupa discursul presedintelui Klaus Iohannis. Unii, mai carcotasi, au spus ca era un 100 imperfect si altii, ca aparea IOC in loc de 100. Fiecare cu viziunea lui.

5.Ilie Iliuta, un roman traditional cu durere de masea si buzunarul gol, de asemenea traditional, si-a pus toate sperantele zvonul cum ca jandarmii se pregatesc sa imparta pumni in gura celor care vor protesta prin intoarcerea spatelui. „Puteam suporta un pumn in gura, dar si frigul care m-a patruns pana la oase, dar nu mai suport durerea asta de masea”. Intrebat de ce nu merge la urgenta, traditionalul Ilie Iliuta a afirmat ca asteapta sa se termine perioada de Black Friday din spitale, cea cu 3 bacterii la fiecare vizita.

6.Primul ministru, Viorica Dancila, si ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, nu s-au pregatit in mode deosebit pentru sarbatoarea centenarului marii uniri. S-au coafat ca de obicei.

7.Cativa artisti romani care inca se cred pe val au infirmat in cadrul unei conferinte de presa zvonurile cum ca s-ar fi lansat in muzica la 1 decembrie 1918 si ca ei insisi sarbatoresc centenarul marii uniri cu muzica.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Antoanela Pipitza Sofocle Miranda
Incarca mai multe articole in Politic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Ce sa nu ii spui iubitei cand probeaza haine in magazin

Ti-ar veni mai bine pe rosu, ai arata si tu vie. Lasa ca iti dau eu doua perechi de sosete…